sagan om dig

Idag är det ett datum som jag minns. Jag minns det för jag hade så jäkla kul den här kvällen för fyra år sen. Jag och syrran var fortfarande super tighta. Vi drack oss fulla ihop med S, och vi fnissade och partajade och kände våren i ådrorna. Från syrrans fönster kunde vi se solen stråla länge innan vi gick mot ett päronhus som det kallades. Där fnissade vi jobbigt hysteriskt så alla deltagande på festen tyckte vi var lite jobbiga. Framförallt eftersom vi inte alls kände nån där egentligen.
Bli ihop med han där! Skrek syrran och S, och jag sa att NÄE nu får det fan va nog med det här letandet efter killar. Jag tog en öl till där i min blåa klänning och jag försökte mingla lite men hade inte självförtroende nog. Framförallt inte när det staplar in en kille i popfrilla, svarta tighta jeans och skjorta. Med två toksnygga tjejer med sig i vardera arm. Så jag fnissade ännu högre.

Så gick vi till stan, snubblade oss fram, skrattade, hade så jävla roligt. Var ett järngäng. Och det var varmt i luften fortfarande och allt kändes så jävla härligt. Och S var ihop med J, och hon sa, men du bli ihop med R då? Och jag sa att nej nej nej, det får vara nog. Hon lovordade R hela vägen till stan, och när vi vände oss om i bankomaten stod han plötsligt där. Men där äääär han juuuu vrålade hon och vi krockade lite och log artigt åt varandra. Han var lång och reslig i beige rock och vanliga blåa jeans. Och jag tittade på honom, fnissade och sa nej nej nej igen och sprang in på puben.

Helt plötsligt dansade vi. Och pratade i örat. Och det pirrade elektriskt i hela mig. Ville dansa mer. Ville prata mer. Drack en öl ihop, som han spillde på hela mig. Fick inte nog. Och så försvann han.
En timme senare är han påväg hem och jag ser honom påväg över gatan. Och min kompis C följer efter och säger att han ska med oss. Så han följer med. Han spelar Haze med Daniel Lemma och blandar piggelindrinkar. Sen säger han att han älskar Cardigans.
Äldsta syrran smsar och säger att hon är på samma efterfest som Håkan Hellströms brorsa, och jag svarar att jag hittat the one. Sen ringer vi men vi är så fulla att ingen av oss hör eller minns vad den andra sa.

Och så gick han hem för att sova, och jag stannade hos C. Sen hördes vi dagen efter, och igen och igen och plötsligt var vi ett par. Sen dess har vi varit det och det är så fantastiskt härligt att fortfarande få känns det där pirret när jag tänker på saker vi gjort och saker vi kommer göra. Om tre veckor till exempel har vi ett eget hus.

RSS 2.0